top of page
Sök
  • prizmaredovisning

Skapa din vision med hjälp av Ikigai.

Visionspodden är tillbaka efter ett sommaruppehåll, nu i höst kommer vara ett tema för dig som driver eget företag eller funderar på att starta eget.


Jag kommer täcka delar som bland annat affärsidé, budget och att förstå sina siffror.

Men vi börjar från början och arbetar oss framåt i höst och om du är med på resan kommer det underlätta när du ska lägga din budget för 2024. Men allt startar med din Vision, därför är detta temat i veckans avsnitt av Visionspodden, nr 32.


Här tar vi det ett steg längre och tar även med Ikigai i tankesättet, men vad är det?


Men Ikigai menas att hitta sitt syfte och motivation och kommer från Japan. Man kan kalla det den japanska livskonsten för ett långt och lyckligt liv. Ikigai handlar om balans och harmoni och att vara medveten om sin anledning för att existera. Punkten där arbete, motivation och passion möts och mittpunkten för det du älskar, det du är bra på, det du tjänar pengar på och det som världen behöver. Jag berättar mer i podden om detta och pratar där om en bild för att åskådliggöra det, se ovan till vänster. Jag pratar även om dåtid, nutid och framtid, bild ovan till höger.


Så när du funderar på vad din Vision är kan du ha Ikigai i åtanke. Men visions menas

en tydlig bild på vart du är på väg och varför.

När man tänker och arbetar med sin vision på detta, (jag har en enkel övning du kan göra när du lyssnar på podden), kommer man ofta i kontakt med Livshjulet, även det berör jag i podden och har lagt med en visuell övning du kan göra på hemsidan (prizmaconsulting.se)


Lyssnas på där poddar finns eller via länken nedan:

PODCAST | Visionspodden |prizmaconsulting.se


Lycka till

Margareta


Ps. Nästa avsnitt fortsätter med affärsidén och det blir även intervjuer med företagare som bland annat berättar om varför du startade eget, kommer ut 29/8 (avsnitt 33) Ds.
19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page